Mikrosement

Mikrosement, også kalt mikrobetong, er i bunn og grunn sementpulver og vann som tilsettes fargestoff.
Mikrosement er et mindre lag av sement som kan brukes til stort sett alle overflater.
Mikrosement blir særlig brukt som gulvoverflate, men kan også brukes til vegger, trapper, benkeplater og på bad.
Mikrosement har blitt stadig mer populært de siste årene og er kjent som et produkt med allsidige egenskaper og mange bruksområder. Men hva er det egentlig og hva kan du bruke det til?
Mikrosement er et murprodukt som baseres på nanoteknologi og mikropartikler. Det høres litt gresk ut, men poenget er at det gir en fugefri, vannavisende og sterk overflate. Det betyr blant annet at du kan du legge tynne sjikt og samtidig oppnå meget god slitestyrke. Ferdig lagt vil mikrosementen typisk bygge 3-4 millimeter.
En stor fordel er dessuten at produktet hefter godt på de aller fleste overflater. Du kan også legge mikrosement på armeringsnett, både for å øke heftegenskaper og styrke.
De mest vanlige bruksområdene for mikrosement er gulv, trapp, møbler, vegger og benkeplater. Det finnes også mange eksempler på at mikrosement er brukt på bad, også i dusjsonen. Den kan poretettes og behandles med lakk for å gjøre den helt vannavstøtende, men det er fremdeles behov for membran i bakkant for å sikre et tett våtrom.
Med mikrosement har du stor valgfrihet til å bestemme uttrykk:
  • Du kan blande inn fargepigmenter for å få ønsket farge.
  • Finnes i ulike strukturer, fra grov til fin.
  • Kan fås i matt til blank finish. Bruker du en vannbasert polyurethanlakk får du den blankeste finishen.